perjantai 22. toukokuuta 2015

Pecorinoraviolit pinaattikastikkeessa, grillattua parsaa ja Parmankinkkua

Kuopiossa on parasta aikaa meneillään italialais-ranskalaiset markkinat, ja eilen kävimme A:n kanssa katsastamassa niiden tarjonnan. Torilla oli myynnissä mm. taimia, oliiveita, mausteita, suklaita, erilaisia lihoja ja juustoja, sekä marjoja ja kasviksia. Meidän mukaamme tarttui Pecorino -juustoa, Parmankinkkua, suomalaista parsaa ja kirsikoita. Ruuaksi päätettiin sitten tehdä ravioleja. Loput ainekset haettiin kaupasta.



A teki upean pastataikinan durumvehnäjauhopussin ohjeen mukaan, ja täytteen raastetusta Pecorinosta ja valkosipulista. Minä kaulitsin taikinan ja väkersin raviolit.



Raviolit kypsennettiin nopeasti ruokakermasta, Parmankinkusta, valkosipulista, suolasta ja mustapippurista keitetyssä liemessä yhdessä tuoreen piraatin kanssa. Keitokseen lisättiin lopuksi vielä hieman raastettua Pecorinoa.


A grillasi parsat nopeasti pannussa.

Lentävät parsat.

Ja tadaa, tämän näköistä siitä tuli. Kyllä oli hyvää! Kirsikoita napsitiin sitten jälkiruuaksi. 


6 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mukavilta markkinoilta! Viimeksi taisin käydä Kuopiossa veljeni luona ennen joulua, joten kohta olisi taas aika kääntää auton nokka sinne suuntaan :) Ihana kaupunki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi mukavat markkinat. Ihania herkkuja joka puolella, joista tuli mieleen Italian ja Ranskan matkat! Kuopio on kyllä hirmuisen kiva kaupunki, varsinkin kesällä. Kannattaa siis ihmeessä käydä pyörähtämässä :)

      Poista
  2. Kyllä näyttää herkulliselta tuo ravioliannos! Varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä herkkua. Ja mikä parasta - taikinasta, täytteestä ja pinaatista jäi vielä puolet yli, eli tätä syödään vielä huomennakin!

      Poista
  3. Näyttääpä hyvältä! Enpä olekaan tehnyt koskaan ravioleja itse, täytyy ehdottomasti joskus testata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa rohkeasti testata! Kannattaa huomioida keittäessä se, että tuorepasta kypsyy todella nopeasti, eli keittoaikaa on noin kolme minuuttia.

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!